keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

TULE KIIREESTI ALAS
-
Jeesus tuli Jerikoon ja kulki kaupungin halki. Siellä asui mies, jonka nimi oli Sakkeus. Hän oli publikaanien esimies ja hyvin rikas. Hän halusi nähdä, mikä mies Jeesus oli, mutta ei pienikokoisena ylettynyt kurkistamaan väkijoukon takaa. Niinpä hän juoksi jonkin matkaa edemmäs ja kiipesi metsäviikunapuuhun nähdäkseen Jeesuksen, joka oli tulossa sitä tietä. Mutta tultuaan sille kohtaa Jeesus katsoi ylös ja sanoi: "Sakkeus, tule kiireesti alas. Tänään minun on määrä olla vieraana sinun kodissasi." Sakkeus tuli kiireesti alas ja otti iloiten Jeesuksen vieraakseen.
(Luuk. 19:1-6)
-
Minua saattaa kiinnostaa joku ihminen. En kuitenkaan uskalla lähestyä häntä, vaan tarkkailen häntä piilosta, etäämmältä, niin kuin Sakkeus tarkkaili Jeesusta puusta. Minulla on yhtä aikaa pelko ja toivo tulla nähdyksi.
-
Niin on myös Jeesuksen suhteen. Kiinnostumme hänestä ja tunnemme vetoa hänen puoleensa, mutta emme rohkene vastata Jeesuksen kehotukseen kyllä ja tulla puusta alas. Jeesus sanoo suoraan: "Minä tulen sinun luoksesi kylään tänä iltana." Keksimmekö me verukkeita: "Meillä on niin huono siivo, eikä ole pullaakaan. Soitellaan myöhemmin." Vai otammeko iloiten Jeesuksen vastaan, niin kuin publikaani Sakkeus teki.
-

Ei kommentteja: