tiistai 29. maaliskuuta 2011

Rakkauden kolmoiskäsky
Jeesukselta kysyttiin, mikä on lain suurin käsky? Hän vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." (Matt. 22:37-39).
-
Edellä mainittua kutsutaan rakkauden kaksoiskäskyksi: "Rakasta Jumalaasi ja lähimmäistäsi." Yhtä hyvin se voisi olla myös rakkauden kolmoiskäsky: "Rakasta Jumalaasi, itseäsi ja lähimmäistäsi." Raamattu lähtee siitä, että ihminen rakastaa itseään ja voi sitten rakastaa myös lähimmäistään. Itsensä rakastaminen on itsensä hyväksymistä. Saamme rakastaa itseämme ja meillä on lupa rakastaa itseämme.
-
Meillä on myös lupa epäonnistua. Voimme puhua jopa epäonnistumisen mahdollisuudesta, oikeudesta, lahjasta. Meille on varattuna epäonnistumisen armo. On turvallista epäonnistuakin, ilman syyllisyyttä, koska voimme aina luottaa Jumalan rakkauteen.
-
Rakas taivaallinen Isä. Anna meille tänään armo olla pelkkiä ihmisiä ja hyväksyä oma ja toisten ihmisten inhimillisyys. Jeesuksen nimessä. Aamen.
-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas oivaltava teksti!

Aina ennen, kun kuulin tuon käskyn: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", ajattelin: "Niin vähänkö?" Olen kohdellut itseäni elämäni aikana niin huonosti, että en voisi kuvitellakaan kohtelevani muita yhtä huonosti. Tarvittiin paljon työtä, ennen kuin tajusin, että minä olen tärkeä, että minä olen rakkauden arvoinen.

Meitä ihmisiä, joille itsensä rakastaminen ei ole itsestäänselvyys, on paljon. Me tarvitsemme itsemme rakastamiseen luvan, välillä jopa käskyn.

Eeva