tiistai 14. elokuuta 2012

Kun järki naksahti päälleEn hurahtanut uskoon tullessani, eikä järki naksahtanut pois päältä, vaan päinvastoin, järki naksahti päälle.  Jeesuksen avulla olen pysynyt kutakuinkin järjissäni vaikeissa elämäntilanteissa. Usko ja järki mahtuvat kyllä samaan päähän.  Molemmat ovat Jumalan lahjoja.

"Vapauteen Kristus meidät vapautti." (Gal. 5:1).  Usko merkitsee vapautta.  Minäkin ajattelin ennen, että uskovaisilta on mennyt viimeinenkin järki ja vapaus.  Ihminen tekee itse uskostaan suorituksen, pakkopaidan.  Ei Jumala sitä vaadi.  Meidän ei tarvitse olla mieliksi kenellekään, Jumalalle kaikkein vähiten.  Vapaus antaa myös rohkeutta olla rehellisesti oma itsensä.  Kunpa me oppisimme rakastamaan itseämme ja sitä kautta lähimmäistämme.

Mikä on maailman pienin sisäpiiri?  Se olen minä.  Miksemme olisi rohkeita, käyttäisimme vapautta käyttää järkeämme, näyttää tunteitamme?  Kuulukoon ystäväpiiriimme Usko, Toivo, Lempi ja Rauha.  "Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon."  (Joh. 14:27).  Tämä Jeesuksen sana pätee myös ihmissuhteisiimme.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mihin uskoon kuulut onko Helluntailausuus

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen kerran tekstisi kosketti minua syvästi. Erityisesti hätkähdytti todenmakuisuudellaan lause "Meidän ei tarvitse olla mieliksi kenellekään."

Sehän on aivan totta. Meidän ei tarvitse eikä tule olla mieliksi kenellekään. Mikä se sellainen ihmissuhde on, jossa ollaan vain mieliksi? Kysyn ja vastaan: epäaito.

Minäkin koen, että usko on vapauttanut minut epäaidoista ihmissuhteista, joita olen raahannut mukanani, koska "niin on tapana", tai pelosta. Nyt energiaa on vapautunut aidoille asioille ja ihmissuhteille, ja ne epäaitojen suhteiden toiset osapuoletkin ovat vapautuneet etsimään todellista sisältöä elämäänsä.

Emme ole täällä pönkittääksemme toistemme elämänvalhetta. Olemme täällä etsiäksemme totuutta.

Sillä tiellä kanssasi,
Eeva

Esko kirjoitti...

Kuulun Oulun tuomiokirkkoseurakuntaan.