tiistai 20. heinäkuuta 2010


Nouskaa, älkää pelätkö!
-
Mielestäni yksi kauneimmista Raamatun kohdista on Kristuksen kirkastumisesta kertova kohta Matteuksen evankeliumissa: "Pietarin vielä puhuessa loistava pilvi verhosi heidät ja pilvestä kuului ääni: ' Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä! ' Kun opetuslapset kuulivat äänen, he heittäytyivät maahan kasvoilleen suuren pelon vallassa. Mutta Jeesus tuli heidän luokseen, kosketti heitä ja sanoi: ' Nouskaa, älkää pelätkö. ' Ja kun he nostivat katseensa, he eivät nähneet ketään muuta kuin Jeesuksen yksin." (Matt. 17:5-8)
-
Sanotaan, että älä pelkää esiintyy Raamatussa 365 kertaa. Saamme siis joka päivä kuulla nämä Jeesuksen rauhoittavat sanat. "Ja he eivät nähneet ketään muuta kuin Jeesuksen yksin." Kun olen oikein pahasti tyrinyt, asiani sotkenut ja siellä elämän ojan pohjalla makaan peloissani rähmällään, Jeesus on siellä! Kaikki muut ovat lähteneet ja jättäneet. Mutta Jeesus ei lähde lätkimään. Hän pysyy rinnallamme, vaikka olisimme kuinka ahtaalla paikalla. Voin kertoa kokemuksesta, mitään muuta ei lopultakaan ole kuin Jeesus.
-
Tässä Jeesus antaa meille myös toimintaohjeen lähimmäisiämme varten. Tule luo, kosketa, lohduta ja rohkaise. "Älä pelkää huomista, Jumala on jo siellä. Kaikki sinun huomispäiväsi kulkevat hänen kauttaan." (Ulla-Christina Sjöman)
-

1 kommentti:

Tuulikki P kirjoitti...

Näin on. Ikuiset asiat ovat ja pysyvät :)